Puromuz2.com: Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, bâtınişçilikiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar tamamen size özeldir. Ancak yine bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç nokta var! 1- Puro Seçimi Ben bu makalemda hasetn her saatinde bâtınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize için, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Ika Yabancı imalı Karayip purolarda bâtınmeden önce nemliliğini yoklama buyurmak gerekir. Bu Toscanello bâtınin uygulanan bileğil. Toscanello severler damak zevklerine için farklı nem oranlarında bâtınmeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da deneme tarafılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim hayati bir kaide var. Puro sadece ama sadece kokusuz ateşle yakılır! Puro her çağ ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nazarıitibar ve ilgi icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yakın. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken yalaz puroya dikme değinti etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş altı münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her tarafı kırmızıya döndüğünde kızartma işçiliklemini temelardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 radde eğimle, aleve tam değinti etmeyecek şekilde tutun. Bu işçiliklemi yaparken tüm ayağın bedel yanması gerektiği bâtınin puroyu aynı zamanda tekdüze bir şekilde 360 radde döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına katıksız alevli çakmalara için beş altı henüz uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu tempo çakmaklar çok demirdür ve bir araba yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma işçiliklemi katıksız alevli çakmaklarla, beş altı çağ alabilir. Bu süre size çağ kaybı kadar kaynakükebilir ama puro çıdam ve çalışma icap. 5- İyi Yandığını Kontrolör Ika Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma işçilikleminden sonra aykırı çevirip utanmaünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hafifçe alım üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm fut kıpkırmızı ise yakma işçiliklemini temeları ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her tarafı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm fut kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu ağızınıza götürün. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek çalma veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki bayağı nefes henüz çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış kesim da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Uçukçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz bâtınime hazır. Pekâlâ ya siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkara çıkara bâtınilmeli. Alacağınız her nefes arasında en azcaından 40 saniye muntazır olmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar bâtınmeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı bâtınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da çabucak hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı bâtınmeye devam ederseniz, puro o kadar kırıcılaşır ki hiç bâtınilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Duman hafifçe ağıza doldurulur ve kâm müşteriların dumanla uyartılmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıanaçın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz azca nazarıitibar gösterdiğinizin bir işçilikaretidir. Sönen puronun küllerini sıkı temizleyin. Bunun bâtınin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri sıkı temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim bâtıntiğim Toscanello bâtınin baştan yakma dert teşkil etmez. Ancak baskı imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda meraret hissedeceğinizi afişe etmek isterim.

şayet puro nitelikli bir puro ise 15 sene hatta henüz uzun bir süre bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve katiyen şart olan 2 kaideı valörız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın hararet dereceıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 radde arasında başüstüneğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Beyit içinde bu sıcaklığı yakalamanız nispeten zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Ancak kuşkusuz şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki muhafaza zeminını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek dert ile katlaşmazsınız. Saklama zeminı sıcaklığında gerçeklik dert zeminın ilgisiz bileğil bir araba har olmasıdır. Çünkü muhafaza zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile katlaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise muhafaza zeminının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir araba kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl nem muhafaza zeminı sıcaklığına için değiş gösterecektir ve bu yüzden bile muhafaza zeminı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro muhafaza kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde nanay ise rastgele bir alım geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta alım geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan muhafaza zeminının alım geçirmemesi ve buna sargılı olarak da kutu bâtınindeki nem ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak bâtınin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı katkısızlayacak katiyen alım geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En hayır humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları katiyen alım geçirmedikleri bâtınin özge rakiplerine büyük ayırt atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.